Categories
Новини

Утеплення фахверкового будинку плитами PIR

Сьогодні ми розповімо про фахверк! Це спосіб дерев’яного будинку, що завоював популярність досить давно. В його основі лежать масивні балки простір між якими заповнюється утеплювачем і склом.

У нашому випадку ми використовуватимемо сучасний енергоефективний утеплювач PIR. Для теплоізоляції ми використовуємо інноваційні утеплювачі PIR для дерев’яного каркасного домобудівництва.

Перевага плит PIR очевидна:

  • утеплювач не підтримує горіння за рахунок унікальної полімерної структури;
  • не виділяє шкідливі речовини як при нагріванні, так і при охолодженні;
  • стійкий до утворення цвілі та грибка;
  • тому термін його служби без втрати теплотехнічних характеристик становить понад 50 років.

Зараз ми поставимо кілька популярних питань до забудовників цих проектів.

У чому особливість конструктиву такого будинку?

Даний будинок побудований за допомогою технології фахверк випробувана система, яка несе навантаження всієї будівлі та між балками заповнення енергоефективним утеплювачем.

Який утеплювач тут використано і чому вибрали саме цей утеплювач?

Вибрали ми утеплювач LOGICPIR за двома показниками:

  • це максимальне опір теплопровідності;
  • фольгований, це означає відображення тепла усередину будівлі, що дає додаткове енергозбереження.

Чому вибрали саме утеплювач PIR

На сьогоднішній день це найенергоефективніший за своїми характеристиками теплопровідності. Тому будинки, що будуються за допомогою таких технологій, присвоюється клас енергоефективності A++.
Наступне що можна доповнити – це пасивний будинок, який не вимагає зовсім ніякого опалення. На сьогоднішній день ми найенергоефективніші.

Як часто доводиться зводити такі енергоефективні будинки?

Все частіше і частіше, тому що люди починають замислюватися про збереження своїх фінансів. Відповідно за цим піде заощадження на енерговитрати опалення свого майбутнього будинку. Саме ці будинки можна опалювати за допомогою електроенергії вже не прив’язуючись до газу. Щоб опалити такі будинки достатньо використовувати електроенергії (приблизні витрати на 140 м2 – 5000 руб. в найхолодніший місяць).

Чи наводить застосування таких енергоефективних технологій до подорожчання будівництва будинку?

Ми займаємось будівництвом з 2007 року, спираючись на досвід, ми будували енергоефективні каркаси за фінськими технологіями. Практика дозволяє нам сказати, що подорожчання немає, а іноді навіть економія за рахунок правильного використання матеріалів. Виключаємо шаруватість конструкції, що призводить навіть до здешевлення.

За рахунок чого відбувається оптимізація будівництва?

За рахунок використання енергоефективних матеріалів, тому що PIR — його треба тонше на стінку і тому навіть транспортування даного будинку оптимізується і мінімальна кількість машин використовується. А ще переконалися, що енергоефективність може бути доступною.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Последние записи