Categories
Новини

Що таке шпоновані двері?

Шпоновані двері – каркасні вироби з дерева, які оздоблюють шпоном. Це листи товщиною 0,1-12 мм, отримані з натурального дерева. Двері, облицьовані якісним шпоном – надійні та довговічні. Матеріал зберігає красиву текстуру натуральної деревини, але двері зі шпону дешевші у порівнянні з дверима, виготовленими з масиву дерева. Найбільш поширеними є натуральний та fine-line шпон. Кожен із них має свої особливості.

Натуральний шпон

Здебільшого його виготовляють з дорогих порід дерева, які мають яскраво виражений візерунок. За методом виробництва шпон буває:

  • пиляний – найбільш якісний і дорогий вид через велику кількість відходів;
  • струганий – найпоширеніший якісний матеріал;
  • лущений – має помірну вартість і якість.

Шпон – повністю безпечний і природний матеріал. Доволі вологостійкий. Оздоблені ним двері зберігають свої властивості протягом багатьох років. Натуральний шпон має неповторний малюнок деревних волокон, що є водночас його перевагою та недоліком, оскільки легко отримати виріб з унікальним візерунком і складно підібрати кілька дверей зі схожим малюнком.

Шпон fine-line

Цей шпон також зроблений з натуральної деревини, проте для нього беруть дешевші породи дерева. Пластини лущеного шпона ріжуть на листи певного розміру, фарбують і сушать. Висушені листи спресовують у блоки, а тоді розпилюють впоперек. У результаті отримують більш виражений малюнок, подібний до дорожчих порід дерева.

Шпон fine-line також може імітувати текстуру каменю чи тканини. Завдяки математичному моделюванню вдається отримувати однакові візерунки та відтінки в потрібній кількості. Відповідно, можна купити однакові двері зі шпону fine-line для всього дому.

Проте цей матеріал є більш м’яким, адже зроблений з м’якших порід дерева. До того ж він більш пористий, через що є потреба використовувати під час виробництва більше клею. Відповідно, готова продукція менш екологічна в порівнянні з тією, де застосовують натуральний шпон.

Як вибрати двері зі шпону?

Ціна на шпоновані двері залежить як від зовнішнього оздоблення, так і від внутрішнього наповнення. Двері зі шпону можуть бути пусто- чи повнотілими. Пустотіле дверне полотно складається з дерев’яної рами, яка всередині заповнена перемичками. Часто матеріалом для таких перемичок служить гофрокартон. У повнотілих моделях дерев’яний каркас заповнюють склеєною деревиною. Відповідно, їхня вартість буде вищою у порівнянні з пустотілими.

Широкий вибір шпонованих дверей відповідно до своїх потреб і бюджету ви знайдете в магазинах компанії «Центр Дверей». Доставка здійснюється всією територією України, а при виникненні запитань можна звернутися за консультацією до менеджера.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Последние записи